Great Sea Skyloft Hyrule FieldHUOM! Sivusto sisältää paljon merkitsemättömiä spoilereita! Pelien esittelysivut ja arvostelut ovat kuitenkin kohtuullisen spoiler-vapaita.


Zelda.arkku.net 2006-2012

Ylläpito


Majora's Mask :: Termina

Termina on maailma, johon Majora’s Mask sijoittuu, luultavasti jonkinlainen Hyrulen rinnakkaisulottuvuus. Termina ei ole kuningaskunta Hyrulen tavoin, eikä Terminassa ole mitään Hyrulen kuninkaan kaltaista johtajaa, vaikka osalla roduista onkin omat johtajansa.

Nintendo käytti paljon samoja hahmomalleja Majora’s Maskissa mitä oli käyttänyt Ocarina of Timessäkin, joten Majora’sissa on todella paljon “klooneja” Ocarina of Timen hahmoista. Hahmot eivät välttämättä muistuta toisiaan kuin ulkonäöltään, mutta esimerkiksi Malonin ja Romanin samankaltaisuus ei jää pelkkään ulkonäköön.

Terminalaiset ovat teknologisesti jonkin verran kehittyneempiä mitä hyrulelaiset, eivätkä he usko Hyrulen kansojen tapaan kolmeen jumalattareen eivätkä tiedä Triforcesta, Sacred Realmista, Master Swordista tai muistakaan Hyrulen legendaarisista asioista mitään. Terminalaisilla on sen sijaan omat uskomuksensa neljään suojelijajättiläiseen, jotka ovat ikään kuin puolijumalia.

Terminan pääkaupunki on ihmisten asuttama Clock Town, josta löytyy muun muassa kauppoja, pankki, baari, motelli, pelejä, postitoimisto sekä paljon muuta mitä kaupungilta voisi odottaakin. Clock Town on Terminan keskus, ja sijaitsee maantieteellisestikin keskellä Terminaa sekä sieltä löytyy nimensä mukaisesti suuri kellotorni keskeltä kaupunkia. Clock Townia ympäröivät suuret muurit, jotka erottavat sen Termina Fieldistä.

Clock Townista etelään päin lähdettäessä saavutaan Woodfallinakin tunnetulle laajalle Souhtern Swamp -suolle, jonka asukkaista enemmistö on dekuja. Poiketen Ocarina of Timen dekuista, Terminan dekuilla on kehittynyt sivilisaatio, jota johtaa Deku Palace -linnoituksessa asuva dekukuningas.

Pohjoisessa sijaitsee vuoristo, jota asuttavat goronit. Poiketen dekuista, goronit asuvat, elävät ja olevat Terminassa hyvin samalla tavoin mitä Ocarina of Timessä. Clock Townin itäpuolella on suuri valtameri, josta löytyy sekä zorien asuinpaikka että gerudoja muistuttavien merirosvojen linnoitus.

Itään Clock Townista lähdettäessä tullaan Ikana-laaksoon. Ikanassa sijaitsevat mm. kylä, hautausmaa ja Stone Tower. Ikanan kylä oli ennen kukoistava, mutta nykyään sitä nuoren tytön ja tämän isän lisäksi asuttavat vain elävät kuolleet. Hautausmaata hoitaa vanha Dampe, joka ei kuitenkaan mahda mitään öisin alueella mellastaville stalchildeille. Stone Tower on valtava kivinen torni, jossa sijaitsee myös Stone Tower Temple.

Clock Townin Clock Towerin päältä on tiettynä ajankohtana kulkuyhteys Terminan kuuhun, joka on putoamassa. Kuu näyttää vehreältä niityltä, jossa on yksi puu. Kuu on paikka, jossa Link käy viimeisen taistelun Terminaa kauhun vallassa pitänyttä pahaa vastaan.