Great Sea Skyloft Hyrule FieldHUOM! Sivusto sisältää paljon merkitsemättömiä spoilereita! Pelien esittelysivut ja arvostelut ovat kuitenkin kohtuullisen spoiler-vapaita.


Zelda.arkku.net 2006-2012

Ylläpito

Kyselytulokset: Paras 3D-Zelda on...

19.01.2012 16:12 / Kirjoittanut: Sam Hanks /

Muutaman kuukauden levon ja Skyward Swordin tahkoamisen jälkeen on mukavaa palata taas arkeen ja Zelda.arkun päivittämiseen. Odotettavissa on siis uutisointia tuttuun tapaan sitä mukaan kun uutta tietoa tulee. Lisäksi luvassa saattaa olla jonkin sortin yllätystä, mutta tästä lisää tietoa tulevaisuudessa.


Marraskuun ja Joulukuun kyselyssä kerättiin Zelda.arkun kävijöiden mielipidettä kaikkien aikojen parhaimmasta 3D-Zelda-seikkailusta. Vastauksia saatiin yhteensä 125 kappaletta ja ne hajosivat varsin monipuolisesti lukijakuntamme parissa.

Eniten ääniä sai Wiille hiljattain julkaistu Skyward Sword, joka uudisti perinteistä Zelda-kaavaa ja esitteli pelimaailmalle kenties täydellisimmän liiketunnistuksen mitä on tehty. Toiselle sijalle laskeutui monien jumaloima Ocarina of Time, jota seurasi Linkin värikäs seikkailu Tuulten Sankarina The Wind Waker. Neljänneksi päätyi vuonna 2006 julkaistu Twilight Princess, jossa Link pelastaa Hyrulen Twilightin Realmin pahoilta voimilta. Toiseksi viimeisellä sijalla vihreäpukuinen veijarimme on eksynyt Terminan kieroutuneeseen maailmaan, kyseessä ei voi siis olla muu kuin Nintendo 64:n Majora’s Mask. Viimeisellä sijalla on Linkin Nintendo DS:llä julkaistut seikkailut Phantom Hourglass ja Spirit Tracks, joissa hyödynnettiin kosketusnäyttöä täysin uusilla tavoilla.

Paras 3D-Zelda on:

 1. Ocarina of Time – 30 vastausta / 24%
 2. Majora’s Mask – 11 vastausta / 9%
 3. The Wind Waker – 19 vastausta / 15%
 4. Twilight Princess – 13 vastausta / 10%
 5. Phantom Hourglass – 2 vastausta / 2%
 6. Spirit Tracks – 2 vastausta / 2%
 7. Skyward Sword – 48 vastausta / 38%2011 oli pelivuotena paras miesmuistiin ja yksi sen suurimmista syistä oli Zelda-pelien runsaus. Tämä taaskin johtui siitä, että samainen vuosi oli myös tämän Shigeru Miyamoton luoman seikkailusarjan 25v. juhlavuosi, jota juhlistettiin aika urakalla. Aikaiset 3DS:n ostajat saivat Ambassador-ohjelman myötä pelattavakseen suorastaan legendaariset NES-Zeldat, The Legend of Zeldan ja The Adventure of Linkin, sekä GBA:lle julkaistun The Minish Capin. 3DS:n ja DSi:n omistajien ladattavaksi tuli ilmainen Four Swords: Anniversary Edition ja eShopin Virtual Console -valikoimaan lisättiin Deluxe-versio Game Boyn Link’s Awakeningistä. Kesällä julkaistiin ikuisuusklassikko Ocarina of Timen 3D-versio ja Marraskuussa julkaistiin pitkään ja hartaasti odotettu Skyward Sword, josta on saatavilla rajoitetusti kultaisen WiiMote+ -ohjaimen sekä konsertti-CD:n sisältävä paketti. Lisäksi The Legend of Zelda: 25th Anniversary Symphony -nimellä kulkenut orkesterikiertue on esittänyt sarjan ikimuistoisimpia kappaleita pitkin maailmaa ja Japanissa julkaistiin Hyrule Historia -taidekirjanen, joka paljasti monia faneja pitkään askarruttaneita asioita. Eikä tässä vielä kaikki, listaa voisi jatkaa vielä hyvän aikaa…

Paljon on siis annettu, mutta vastasivatko ne odotuksianne? Tätä udellaan seuraavassa kyselyssä, joka on:

Mitä mieltä olet Zeldan 25v. juhlistuksesta?

 • Fantastinen!
 • Ihan okei…
 • En osaa sanoa.
 • Pieni pettymys…
 • Infernaalisen huono!
Kommentit

Kommentoi


  Viesti täytyy esikatsella ennen lähettämistä.