Great Sea Skyloft Hyrule FieldHUOM! Sivusto sisältää paljon merkitsemättömiä spoilereita! Pelien esittelysivut ja arvostelut ovat kuitenkin kohtuullisen spoiler-vapaita.


Zelda.arkku.net 2006-2012

Ylläpito


CD-i Zeldat

CD-i on Philipsin 90-luvun alkupuolella lanseerama multimediasoitin, jolla yritys yritti päästä mukaan pelimarkkinoille. Laitteella käytetään pelitallennuksessa Nintendon, Sonyn ja Philipsin yhdessä kehittämää CD-formaattia. Koska Nintendo oli tehnyt Philipsin kanssa sopimuksen CD-ROM-aseman kehittämisestä SNES:lle, Philips sai oikeuden tehdä CD-i:lle Nintendon yksinoikeusnimikkeiden, kuten Marion ja Zeldan, nimiä kantavia pelejä. Philips julkaisikin CD-i:lle kolme Zeldaa: Link: The Faces of Evilin, Zelda: The Wand of Gamelonin ja Zelda’s Adventuresin. Pelit eivät kuitenkaan menestyneet arvosteluissa eivätkä sarjan fanitkaan laske niitä kuuluvaksi pelisarjaan. Vaikka peleissä esiintyy oikeista Zeldoista tuttuja hahmoja, Nintendo ei ole osallistunut pelien kehitykseen.

CD-i vedettiin markkinoilta lopullisesti vuonna 1998, eikä SNES:lle lopulta kehitetty ollenkaan CD-ROM-lisäasemaa. SNES-CD:n kehittämisen aikaan Nintendo teki yhteistyötä myös Sonyn kanssa, ja tästä yhteistyöstä kehkeytyikin sopimusten rikkouduttua ja erinäisten välivaiheiden kautta lopulta PlayStation.