Uutisia aiheesta:


Zelda-musiikkia DS-syntetisaattorilla
Twilight Princess -oppaita lisätty!
Twilight Princessiä iPhonella

Great Sea Skyloft Hyrule FieldHUOM! Sivusto sisältää paljon merkitsemättömiä spoilereita! Pelien esittelysivut ja arvostelut ovat kuitenkin kohtuullisen spoiler-vapaita.


Zelda.arkku.net 2006-2012

Ylläpito


Twilight Princess

Twilight Princessin tapahtumat sijoittuvat sata vuotta Ocarina of Timen tapahtumien jälkeen. Pelin sankarina nähdään tuttuun tapaan Link, joka toimii karjapaimenena nauttien kotikylänsä lasten kunnioitusta. Eräänä päivänä lapset kaapataan, ja Linkin täytyy lähteä uskaliaalle pelastusmatkalle kohti iltahämärää. Salaperäisen ystävänsä, Midnan, avulla Link käy matkalle, jonka päämääränä ei ole lopulta pelkästään lasten pelastaminen.

Twilight Princess on perinteinen Zelda-peli henkeen ja vereen. Wind Wakerin jälkeen Nintendo päätti ottaa perinteisen tien, ja se näkyy pelin toteutuksessa. Hyrulen vehreät maisemat levittäytyvät laajalle, aikaisempia pelejä monipuolisemmalle, alueelle. Mikä todella erottaa TP:n sarjan muista osista on Linkin muuntautuminen sudeksi. Susimuodossaan Link voi käyttää tarkempia aisteja ja ratkoa useita pulmia. Toinen uusi ominaisuus on iltahämärän maailma, johon mennessään Link muuntautuu sudeksi.

Alkujaan Nintendo GameCubelle suunniteltu Twilight Princess esiteltiin ensi kerran vuoden 2004 E3-messuilla, jolloin se sai aikaan hysteriaa ja suosionosoituksia yleisön joukossa. Alun perin pelin julkaisupäiväksi kaavailtiin vuoden 2005 loppupuolta, mutta julkaisua päätettiin siirtää seuraavaan vuoteen pelin lisätyöstämisen vuoksi. Vuoden 2006 E3-messuilla Nintendo lopulta varmisti huhut siitä, että peli tulisi myös Wiille. Julkaisuajankohta, saman vuoden marraskuu, paljastettiin vasta syyskuussa.

Twilight Princess on suurimmilta osin saanut hyviä arvosteluja. Lukuisien kehujen lisäksi jotkut arvostelijat ovat antaneet pelille keskiarvoa huonompia arvosanoja. Yleisimpiä moitteenaiheita ovat olleet joidenkin mielestä vanhentuneet grafiikat ja “päälleliimatut” Wii-kontrollit. Arvostelujen keskiarvoja kokoava Game Rankings on laskenut pelille keskiarvon 94.7%, joka nostaa TP:n 18. parhaaksi peliksi kautta aikain.