Great Sea Skyloft Hyrule FieldHUOM! Sivusto sisältää paljon merkitsemättömiä spoilereita! Pelien esittelysivut ja arvostelut ovat kuitenkin kohtuullisen spoiler-vapaita.


Zelda.arkku.net 2006-2012

Ylläpito


The Wind Waker :: Juoni

Legenda kertoo Hero of Timestä, ajan sankarista, joka pelasti Hyrulen pahalta Ganondorfilta vuosisatoja sitten, mutta kun pahuus hyökkäsi jälleen Hyruleen, sankari ei palannutkaan. Jumalattaret päättivät upottaa Hyrulen meren pohjaan. Vain korkeimpien vuorten huiput jäivät näkymään pinnalle. Ne muodostivat saaria Suureen Mereen, jossa uusi kansakunta asuu.

Outset Island -saarella on yhä tapana pukea nuoret pojat vihreisiin pukuihin, kun he tulevat siihen ikään, jossa voi oman seikkailun aloittaa. Link, täytettyään 12 vuotta, saa omansa. Seikkailu alkaa heti tämän jälkeen, kun hän näkee valtavan linnun riepottelevan tyttöä kynsissään. Merirosvot ampuvat lintua, joka pudottaa tytön lähistöllä olevaan metsään, jonne Link lähtee pelastamaan tätä.

Lyhyen pelastusoperaation jälkeen Linkille selviää, että tyttö on merirosvokapteeni Tetra. Lintu ilmestyy jälleen, ja kaappaa tällä kertaa Linkin pikkusiskon, Aryllin. Link lähtee merirosvojen mukana kohti Forsaken Fortressia, paikkaa, jonne lintu lähti Aryll kynsissään. Link tapaa Ganondorfin, joka on palannut Sacred Realmista, jonne satoja vuosia sitten eläneet saget olivat hänet sinetöineet, ja haluaa jälleen valloittaa maailman.

Epäonnistuneen pelastusyrityksen jälkeen Link kohtaa King of Red Lionsin – puhuvan yhden hengen purjeveneen. King of Red Lions opastaa Linkiä matkalla keräämässä kolme jumalatarten helmeä, ensimmäisen läpäisemällä rito-postimieskansan Dragon Roost Islandilla sijaitsevan Dragon Roost Canvernin, toisen korokien naapurisaarelta Forbidden Woodsista ja viimeisen vedenjumalalta, Jabunilta. Nämä helmet avaavat Linkille tien Jumalten torniin, joka on testi kaikilla nuorille sankarikokelaille, ja portti vanhaan, merenalaiseen Hyruleen, josta löytyy mm. Master Sword, ja selviää, että Tetra on itse asiassa prinsessa Zelda.

Mutta Master Swordin nostaminen on saanut Ganondorfin voimat vain nousemaan. Master Sword ei ole enää siinä loistossaan, missä se on ollut. Tämän vuoksi Linkin on etsittävä kaksi uutta sagea, joiden avulla Master Sword ladataan täysiin voimiinsa päihittämään Ganondorfin.