Uutisia aiheesta:


Grafiikkavertailu: TWW vs. TWW HD
The Wind Waker HD -uutisia!
The Wind Waker HD:n kansikuva ja julkaisupäivä julki

Great Sea Skyloft Hyrule FieldHUOM! Sivusto sisältää paljon merkitsemättömiä spoilereita! Pelien esittelysivut ja arvostelut ovat kuitenkin kohtuullisen spoiler-vapaita.


Zelda.arkku.net 2006-2012

Ylläpito


The Wind Waker

The Wind Wakerissa seikkailu käynnistyy sankarimme lähtiessä pelastamaan naisväkeä. Ison linnun kaapattua Linkin siskon, Aryllin, Link lähtee pitemmälle matkalle kuin kuvittelikaan. Kaiken takana vaanii maan pinnalle palannut paha Ganon, ja Linkin matkakumppanin, Punaisten Leijonien kuninkaan, ohjastamana Link asettaa seikkailun pääkohteeksi Ganonin tuhoaminen.

The Wind Waker vetää vahvasti rakoa sarjan muihin osiin jo pelkästään pelimaailmallaan, Suurella merellä. Toinen huomattava uudistus ovat grafiikat, jotka on toteutettu cel-shading-tekniikalla. Musisointi on jälleen kerran mukana ja Link pääsee käyttämään Wind Wakeria, tahtipuikkoa, jolla voi kontrolloida tuulta. Suuren meren eri saarille sijoittuva seikkailu esittelee tukun uusia hahmoja ja paikkoja.

The Wind Wakerin kehityshistoria on osalle sarjan faneista kitkerä ja karvas. Hehkutus uudesta Zelda-pelistä Majora’s Maskin jälkeen lähti kunnolla käyntiin vuoden 2000 SpaceWorld-messuilla, joilla Nintendo esitteli realistista taistelukuvaa Linkistä ja Ganonista. Tyrmistys otti kuitenkin alaa vuotta myöhemmin samoilla messuilla, kun kaikkien yllätykseksi uuden pelin tyyliksi paljastettiin cel-shading. Graafisen ilmeen aiheuttamasta kohusta huolimatta peli sai kriitikoilta ennen julkaisua hyvän vastaanoton.

Japanissa vuonna 2002 ja Lännessä vuonna 2003 julkaistu The Wind Waker sai yleisesti ottaen mainioita arvosanoja. Eniten peli sai kriittistä kommenttia purjehduksen monotonisuudesta, peliä moitittiin myös yllättävän helpoksi. Gamerankingsin laskema arvosanojen keskiarvo pelille on 95%, mikä asettaa sen Zelda-pelien kärkikastiin.