Great Sea Skyloft Hyrule FieldHUOM! Sivusto sisältää paljon merkitsemättömiä spoilereita! Pelien esittelysivut ja arvostelut ovat kuitenkin kohtuullisen spoiler-vapaita.


Zelda.arkku.net 2006-2012

Ylläpito

The Legend of Zelda -sarjan aikajana (2011): Osa 2 - Hyrulen perintö jälkipolville

Aikajana 2

Viime kerralla puimme Ganonia, mutta Zeldoissa on hänen lisäkseen kaksi muutakin toistuvaa, ja erittäin tärkeätä tarinallista elementtiä: Triforce ja Master Sword

Pyhät kultaiset kolmiot

Triforce. Pyhä reliikki jonka Hyrulen kolme jumalatarta jättivät jälkeensä poistuessaan maailmasta, sekä kaikkien Hyrulen ongelmien alku ja juuri. Ainakin melkein. Ocarinasta lähtien Triforce on ollut merkkinä sen valituille, jotka ovat kantaneet sitä seikkailuittensa halki. Tiettäväsi Triforce on koko sarjan aikana toteuttanut kolme toivetta, yhden The Adventure of Linkin, toisen The Wind Wakerin ja kolmannen A Link to the Pastin lopussa. Lisäksi Triforce myös lähettää Linkin Holodrumiin/Labrynnaan Oracle-sarjan pelien (Oracle of Seasons ja Oracle of Ages) alussa. The Wind Wakerissa Triforce hajoaa toteutettuaan toiveen, mutta sen vaiheista A Link to the Pastin ja The Adventure of Linkin jälkeen ei tiedetä.

Ocarina of Timen lopussa Zelda mainitsee Triforcen joutuneen Ganondorfin mukana pimeään maailmaan. Kuitenkin sekä The Wind Wakerissä että Twilight Princessissä Ganonilla on pelkkä Triforce of Power, ja kaksi muuta Triforcea löytyvät ihan Hyrulesta, eli luultavasti Zelda puhui pelkästään Triforce of Powerista. Toisaalta on muistettava se, miltä pelien aikajana näytti kuuden ensimmäisen pelin julkaisun jälkeen: Majora’s Maskista hypättiin suoraan ALttP:hen, jossa koko Triforce odotti noutajaansa. The Legend of Zeldassa Ganonin onnistui varastaa Triforce of Power takaisin itselleen, ja miltei myöskin Triforce of Wisdom. Triforce of Wisdom oli Zeldan hallussa ja Triforce of Courage oli jo tuolloin piilotettuna AoL:n Great Palaceen, eli todennäköisesti ALttP:n loppukahinoiden jälkeen Triforce palautettin Hyruleen. Tätä tukisi AoL:n prologi, jossa kerrotaan muinaisesta kuninkaasta, joka hallitsi valtakuntaa Triforcen avulla, vaikka sen jälkeen kun Triforce sinetöitiin Sacred Realmiin, mahdollisesti jo ennen Skyward Swordia, on se Ocarina of Timeen asti saavuttamattomissa. Toisaalta Zeldoja pörrää maisemissa jo aikaisemmin, mutta prologin sijoittuminen ei itsessään vaikuta pelin sijoittumiseen.

Aikajanan kannalta toinen merkittävä tilanne seuraa Twilight Princessin ja The Wind Wakerin jälkeen. Triforce jättää kummassakin Ganondorfin. Mitä seuraavaksi? The Legend of Zeldassa Ganon ryöstää Triforcen itselleen Hyrulesta ja kuolee. A Link to the Pastissa Triforceen ei ole kajottu, ja kuten sanottua, se tarjoaisi hyvän selityksen Triforcen olemiselle Hyrulessa sitten the Legend of Zeldassa ja The Adventure of Linkissä. Tietenkään tämä ei poista sitä mahdollisuutta, että A Link to the Past sijoittuisi jonnekin muualle.

Master Sword

Master Sword on erittäin tiiviisti Ganoniin liittyvä esine, mutta sillä on myös omat vaiheensa, joten niiden selvittely tarjoaa näkökulman joidenkin pelien keskinäiselle järjestykselle. Aikajanan kannalta tärkein näistä peleistä on A Link to The Past. Erityisesti Pelin lopun kohta, jossa “Master Sword sleeps again FOREVER”. Lisäksi Twilight Princessissä Master Sword jätettiin Lost Woodsiin. Twilight Princessin ja A Link to the Pastin väliin jäisi satoja vuosia näiden raunioiden lopulliseen hajoamiseen. The Wind Waker ei kykene tarjomaan sen ja A Link to the Pastin välille samanlaista yhteyttä, sillä Master Sword jäi hukkuvaan Hyruleen Ganondorfin mukana. Oracle-sarja, jossa Master Swordin saa vain pääjuoneen kuulumattomilla koodeilla, voi sijoittua näillä tiedoilla kumman tahansa aikajanan perään.

Toinen tärkeä pointti liittyy Master Swordin sijoituspaikkaan. Twilight Princessissä se oli metsän valtaama temppeli Lost Woodsissa, The Wind Wakerissa salakammio Hyrule Castlen alapuolella. Ocarina of Timessa se oli Temple of Time. Voidaankin olettaa, että tässä on se päätös, joka johti aikajanan haarautumiseen. The Wind Wakerissa Master Sword pitää Ganonin taikuutta aisoissa, mutta Ocarina of Timessa sille ei ole asetettu moista funktiota. Ganondorfia Dark Worldissä pitelevä sinetti murtuu vasta A Link to the Pastin kohdalla. Voidaankin veikata, että Twilight Princessissä Ganondorf ei suinkaan kuollut.

aikajana