Uutisia aiheesta:


Great Sea Skyloft Hyrule FieldHUOM! Sivusto sisältää paljon merkitsemättömiä spoilereita! Pelien esittelysivut ja arvostelut ovat kuitenkin kohtuullisen spoiler-vapaita.


Zelda.arkku.net 2006-2012

Ylläpito


The Legend of Zelda

The Legend of Zelda -pelisarjan ensimmäisessä ja legendaarisessa osassa Linkin pitää pelastaa prinsessa Zelda Ganonin kynsistä. Tehtävässä onnistuakseen Linkin on kerättävä kahdeksan Triforcen palaa, jotka ovat piilossa lukuisten luolastojen hämärissä. Seikkailun aikana Link voi päivittää varusteidensa tasoa ja liikkua avoimessa pelimaailmassa mielensä mukaan. Peli tunnetaan Japanissa lisänimellä Hyrule Fantasy, mutta lisänimi päätettiin jättää pois länsijulkaisuista.

The Legend of Zeldan kehityksen aikaan Shigeru Miyamoto oli samaan aikaan sekä Zeldan että Super Mario Bros.:n kimpussa, ja halusi tehdä peleistä erilaiset; Mariosta tuli lineaarinen ja Zeldasta epälineaarinen. Epälineaarisuudesta tuli yksi Zeldan merkittävimmistä ominaisuuksista, sillä peli on tullut tunnetuksi juuri laajasta maailmastaan, joka oli ajan peleille epätyypillistä. Miyamoto halusi tuoda peliin nimen omaan tutkimisen riemua. Inspiraatiota hän sai lapsuudestaan, jolloin hän oli tutkinut Kioton ympäristön metsiä, luolia ja niittyjä.

The Legend of Zelda julkaistiin Japanissa vuonna 1986 Famicomin lisäosalle Famicom Disk Systemille. FDS:n levyille mahtui enemmän pelidataa, eikä laitteella tarvittu salasanoja pelitilanteen tallennukseen, sillä uudeelleenkirjoittava muistitila hoiti tehtävän. Koska FDS julkaistiin vain Japanissa, Nintendo joutui käyttämään länsimaissa muuta keinoa pelitilanteen tallentamiseen. Pelikasettiin lisättiinkiin paristovarmennettu tallennus, ja pelaajat pystyivät tallentamaan pelitilanteen suoraan kasetille. Länsimaissa peli julkaistiin vuonna 1987.

The Legend of Zelda oli Nintendon johdon odotuksien vastaisesti suurmenestys, ja se on myynyt maailmanlaajuisesti yli 6,5 miljoonaa kappaletta. The Legend of Zelda on lisäksi sijoittunut lukuisille listoille, jotka ovat kartoittaneet parhainta ikinä julkaistua peliä. The Legend of Zelda on julkaistu monta kertaa uudestaan eri alustoilla, kokonaisuudessaan viimeksi Wiin Virtual Consoleen.