Sisällysluettelo:


Miekat
Kilvet
Käyttöesineet

Great Sea Skyloft Hyrule FieldHUOM! Sivusto sisältää paljon merkitsemättömiä spoilereita! Pelien esittelysivut ja arvostelut ovat kuitenkin kohtuullisen spoiler-vapaita.


Zelda.arkku.net 2006-2012

Ylläpito


Skyward Sword :: Esineet ja varusteet

Skyward Sword tuo mukanaan joukon niin uusia kuin vanhojakin esineitä. Uutta verta vanhoihinkin esineisiin tuo kuitenkin Wii Motion Plus -lisälaitteen käyttö ohjaimessa. Kutakin esinettä käytetään mahdollisimman luonnolliseen tapaan, niin kuin pelaajalla olisi itsellään esine kädessään.

Uuden ohjaustavan lisäksi Skyward Swordin toinen esineisiin liittyvä uusi ominaisuus on niiden päivittäminen. Joitakin esineitä voi päivittää paremmiksi rahan ja materiaalien avulla Skyloft Bazaarista löytyvässä Scrap Shop -kojussa.Miekat

Skyward Swordin kaikki miekat toimivat niin sanotulla 1:1-ohjauksella, eli miekka on jatkuvasti samassa asennossa kuin Wii Remote -ohjain pelaajan kädessä. Myös iskut tehdään sivaltamalla oikeassa kulmassa oikeaan suuntaan, ja sivallussuunnalla on väliä tiettyjä vihollisia vastaan taisteltaessa.
Practice Sword

Linkin ensimmäinen miekka, jonka hän saa pelin alussa. Skyloftin ritarikokelaat käyttävät näitä miekkoja harjoitteluissaan sekä yövartiossa. Siinä ei ole erityisominaisuuksia, mutta perinteisten pisto- ja sivallushyökkäysten lisäksi sillä onnistuu pyörähdysisku (Spin Attack) ja hyppyisku (Jump Attack).
Goddess Sword

Jumalatar jätti Goddess Swordin Skyloftin pyhättöön pelastettuaan maankamaran valitun kansan. Sen tehtävänä on opastaa valittua Sankaria tämän tehtävän suorittamisessa, jonka takia miekalle on luoto oma henkensä, Fi. Goddess Sword on voimakkaampi kuin Practice Sword, ja sillä onnistuu Skyward Strike -isku sekä Dowsing-toiminto, jolla voi etsiä monenlaisia asioita.
Goddess Longsword

Goddess Longsword on Faroren liekillä toteutetun karkaisun lopputulos. Miekka on normaalia Goddess Swordia tehokkaampi ja pitempi.
Goddess Whitesword

Goddess Whitesword on Nayrun liekillä toteutetun karkaisun lopputulos. Miekka pystyy nyt muistamaan useampia Dowsing-kohteita.
Master Sword

Master Sword on Dinin liekillä toteutetun karkaisun lopputulos. Se ei ole vielä ihan maineensa veroinen…
True Master Sword

Saatuaan jumalatar Hylian siunauksen, Master Sword saa täydellisen olemuksensa. True Master Sword on kaiken pahuuden karkoittava kalpa ja tarunomainen sankarin ase. Ennennäkemättömän voimansa lisäksi miekka pystyy lataamaan Skyward Striken silmänräpäyksessä.Kilvet

Kilpien käyttöä tulee Skyward Swordissa harjoitella tosissaan johtuen uudesta kilpimittarista. Kun kilpeä käyttää väärin, se vahingoittuu ja kilpimittari laskee. Kilven voi korjata entiseen kuntoonsa Bazaarin Scrap Shop -kojun luona. Tämä täytyy tosin tehdä ennen mittarin laskua nollaan, sillä muuten kilpi hajoaa täysin, jolloin se täytyy korvata kokonaan uudella. Erilaiset kilvet kestävät eri määrät vahinkoa ja eri tyyppisiä iskuja.
Wooden Shield

Wooden Shield on Skyward Swordin ensimmäinen saatavilla oleva kilpi, ja se kestää jonkin verran vahinkoa. Erikoisuutenaan kilpi kuitenkin estää kaikki sähköiset hyökkäykset, mutta vastapainona se on erittäin arka tulelle.

Wooden Shieldin voi ostaa Skyloftin Bazaarista 50 rupian hinnalla heti, kun kauppa on auki.
→ Banded Shield

Banded Shield on Wooden Shieldin kestävämpi muoto. Sen voi teettää Bazaarin Scrap Shopissa.
→ Braced Shield

Braced Shield on Banded Shieldin kestävämpi muoto. Sen voi teettää Bazaarin Scrap Shopissa.
Iron Shield

Rautainen Iron Shield kestää enemmän vahinkoa kuin puiset kilvet. Sillä onnistuu myös tulihyökkäyksien torjuminen, mutta ei sähköhyökkäysten.

Iron Shieldin voi ostaa Skyloftin Bazaarista 100 rupian hinnalla Eldin Volcanon avauduttua.
→ Reinforced Shield

Reinforced Shield kestää enemmän vahinkoa kuin Iron Shield. Sen voi teettää Bazaarin Scrap Shopissa.
→ Fortified Shield

Fortified Shield kestää enemmän vahinkoa kuin Reinforced Shield. Sen voi teettää Bazaarin Scrap Shopissa.
Sacred Shield

Sacred Shield on tulta ja sähköä torjuva kilpi. Se ei kestä kauheasti vahinkoa, mutta korjautuu itsestään ajan kuluessa. Lisäksi se hohtaa pyhää valoa, jolla voi karkoittaa mm. Ancient Cisternissä löytyviä kirottuja Bokoblineja.

Sacred Shieldin voi ostaa Skyloftin Bazaarista 500 rupian hintaan Linkin päihitettyä The Imprisonedin ensimmäistä kertaa.
→ Divine Shield

Divine Shield kestää enemmän vahinkoa kuin Sacred Shield ja toipuu entistä nopeammin vaurioistaan. Sen voi teettää Bazaarin Scrap Shopissa.
→ Goddess Shield

Goddess Shield kestää enemmän vahinkoa kuin Divine Shield ja toipuu entistä nopeammin vaurioistaan. Sen voi teettää Bazaarin Scrap Shopissa.
Hylian Shield

Hylian Shield on kilvistä voimakkain, sillä se kestää mitä vain ja on samalla tuhoutumaton. Kilven suunnittelussa esiintyy absoluuttinen voima, eli Triforce ja Linkin punainen Loftwing-lintu.

Hylian Shieldiä ei saa Bazaarista, vaan voittamalla kahdeksan peräkkäistä ottelua ukkos-lohikäärme Lanayrun Lightning Roundia.Käyttöesineet

Käyttöesineet ovat esinepussissa säilytettäviä B-painikkeeseen liitettäviä aseita ja muita tarvikkeita, joita Link käyttää seikkailuissaan.
Sailcloth

Link saa Sailclothin eli liitopurjeen Zeldalta palkinnoksi läpäistyään Wing-seremonian. Sillä voi laskeutua turvallisesti taivaista tai muuten vain korkeasta paikasta maankamaralle laskuvarjomaisesti. Lisäksi sillä voi nousta ylemmäs sopivan tuulenvireen sattuessa suoraan alle.
Slingshot

Slingshot eli ritsa näyttää lelulta, mutta on kätevä ase pieniä vihollisia vastaan. Isommat viholliset eivät ota vahinkoa ritsasiemenistä, mutta ne hämmentävät vihollista hetkisen. Ritsalla pystyy myös aktivoimaan kristalleja, aivan kuten aikaisemmisakin Zelda-peleissä.

Ritsan saa Faron Woodsista, kun auttaa Kikwi Elderiä tämän ongelmassa.
→ Scattershot

Scattershotilla pystyy ampumaan monta ritsasiementä yhtäaikaisesti. Sen voi teettää Bazaarin Scrap Shopissa.
Beetle

Beetle on mekaaninen ötökkää muistuttava laite, jonka voi lennättää lähes minne vain. Lentää voi vain rajoitetun ajan kerrallaan, mutta se toimii hyvin muun muassa hämähäkinseittien katkomiseen ja kytkinten aktivoimiseen.

Beetle löytyy Skyview Templestä.
→ Hook Beetle

Hook Beetle -päivitys lisää Beetleen tarttumasakset, jolloin sillä voi poimia ja tiputtaa esineitä. Painamalla Nunchuck-ohjaimen Z-nappia pelaaja saa uuden näkökulman käyttöönsä, joka helpottaa pudotuksen tarkkuuden arviointia.

Hook Beetle -päivityksen saa palkkioksi, kun autat Lanayru Desertillä vanhaa robottia.
→ Quick Beetle

Quick Beetle -päivitys lisää Beetlen lentonopeutta. Sen voi teettää Bazaarin Scrap Shopissa.
→ Tough Beetle

Tough Beetle -päivitys lisää Beetlen lentomatkan kestoa. Sen voi teettää Bazaarin Scrap Shopissa.
Bug-Catching Net

Hyönteishaavia käytetään yksinkertaisesti hyönteisten nappaamiseen. Haavilla napattuja hyönteisiä voi käyttää Bazaarin juomakojulla erilaisten juomien parantelemiseen.

Bug-Catching Net on saatavilla Beedlen ilma-aluskaupasta 50 rupian hintaan.
→ Big Bug Net

Big Bug Net on huomattavasti suurempi versio Bug-Catching Netistä, joten hyönteisten nappaaminen on helpompaa. Sen voi teettää Bazaarin Scrap Shopissa.
Digging Mitts

Digging Mittseillä eli kaivuuhanskoilla pystyy kaivamaan maasta monenmoisia asioita, kuten rupioita, sydämiä ja kokonaan ainutlaatuisia esineitä.

Digging Mittsit löytyvät Eldin Volcanolta, kun Link päihittää Bokoblin-lauman.
→ Mogma Mitts

Mogma Mittsit eli Mogma-hansikkaat ovat huomattavasti tehokkaampia kaivuuseen kuin Digging Mittsit. Niillä pystyy kaivautumaan maan alle sopivissa kohdissa ja tuhoamaan tarpeeksi pieniä kiviä.

Mogma Mittsit saa Linkin pelastettua Silvan laavakylvyltä Fire Sanctuaryssä.
Bomb Bag

Pommilaukussa säilytetään nimensä veroisesti pommeja. Link voi poimia pommikukkia maasta ja laittaa ne laukkuunsa tulevaa käyttöä varten.

Pommilaukku löytyy Earth Templesta.
Bow

Jousi on kätevä ase vihollisia vastaan, olivat ne sitten kaukana tai lähellä.

Jousen saa Sand Shipistä.
→ Iron Bow

Iron Bow on voimakkaampi kuin normaali Bow. Sen voi teettää Bazaarin Scrap Shopissa.
→ Sacred Bow

Sacred Bow on voimakkaampi kuin Iron Bow. Sen voi teettää Bazaarin Scrap Shopissa.
Gust Bellows

Gust Bellows on esine, jolla voi The Minish Capin Gust Jarin tapaan vapauttaa tuulia. Sillä voi puhaltaa vihollisia ja hiekkaa peittämästä esimerkiksi kytkimiä.

Gust Bellows löytyy Lanayru Mining Facilityn uumenista.
Whip

Whipillä, eli ruoskalla pystyy tarttumaan joihinkin esineisiin, kytkimiin ja roikkumaan rotkojen yli. Sillä voi myös hämätä joitakin vihollisia.

Whip löytyy Ancient Cisternistä.
Clawshots

Twilight Princessistä tuttu pari Clawshot-tarttumakynsiä tekee paluun Skyward Swordissa. Clawshoteilla pystyy tarttumaan moniin kohteisiin ja vetämään itsensä niiden luokse. Koska niitä on kaksi, Link pystyy pitämään toisella Clawshotilla itseään kiinni edellisessä maalissa ja tähtäämään samalla uuteen.

Clawshotit saa lahjaksi jumalattarelta, kun Link läpäisee Lanayru Desertillä olevan Silent Realmin.
Goddess Harp

Goddess Harp on jumalattaren valitulle kansallensa jättämä instrumentti, jolla on taianomaisia voimia. Soittaminen Blessed Butterfly -hyönteisten lähellä saattaa tuoda esiin salaperäisen Gossip Stonen tai Goddess Wallin.

Goddess Harpin saa Zeldalta Lanayru Mining Facilityn jälkeen.