Uutisia aiheesta:


IGN: PH on vuoden DS-hitti
Phantom Hourglassista USA:n myydyin DS-peli?
PH "E3-messujen parhaat pelit" -ehdokaslistalle

Great Sea Skyloft Hyrule FieldHUOM! Sivusto sisältää paljon merkitsemättömiä spoilereita! Pelien esittelysivut ja arvostelut ovat kuitenkin kohtuullisen spoiler-vapaita.


Zelda.arkku.net 2006-2012

Ylläpito


Phantom Hourglass

San Josessa pidettiin maaliskuussa 2006 GDC-messut, joissa esiteltiin uusi Zelda DS:lle. The Legend of Zelda: Phantom Hourglassiksi ristitty peli on suora jatko-osa GameCubelle ilmestyneelle The Wind Wakerille, joka sijoittuu ajallisesti muutaman kuukauden päähän Wind Wakerin lopusta. Link ja Tetra merirosvoineen ovat etsimässä uusia maita törmätessään tiheään sumuun, jonka keskeltä he löytävät hylätyn laivan. Tetra joutuu vaaraan tutkiessaan laivaa ja Link tipahtaa mereen pelastaessaan häntä. Hän huuhtoutuu tajuttomana oudolle saarelle ja herää keijun ääneen. Link lähtee keijun tukemana etsimään Tetraa ja loppu selviää pelatessa.

Phantom Hourglass sekoittaa upeat Wind Wakerin tapaiset 3D-grafiikat 2D-Zeldoista tuttuun kuvakulmaan. Pelaaminen jakautuu kahdelle ruudulle, joista ylempi toimii yleensä karttana tai muuten kakkosnäyttönä itse pelitapahtumien tapahtuessa alanäytöllä.

Linkin ohjaaminen ja esineiden käyttäminen tapahtuu stylus-kynällä, ja nappeja pelissä käytetään mitättömän vähän. Esimerkiksi bumerangi ei toimi edellisten Zeldojen tapaan, vaan kosketusnäytölle piirretään kaari, jota myöten bumerangi lentää. Pelistä löytyvien useiden puzzlejen läpäiseminen perustuu yleensä kosketusnäyttöä hyödyntävien tehtävien ratkomiseen.

Phantom Hourglass on yksi graafisesti upeimpia DS-pelejä, eikä grafiikka näytä paljoa yksinkertaisemmalta kuin Wind Wakerissa, vaikka hahmomalleja onkin aika paljon jouduttu muuttamaan palikkamaisemmiksi. Tunnelmallisesti peli on kovin The Wind Wakerin kaltainen seikkailu.

Phantom Hourlgass on myös ensimmäinen nettipelaamista tukeva sarjan peli.