Sisällysluettelo:


Epona-hevosen hankkiminen
Magic Beans -opas
Piece of Heart -opas
Naamariopas
Biggoron’s Sword -vaihto-opas
Pomotaisteluopas
Pullot
Nuoliviinit
Pommipussit
Deku Seed -pussit
Lompakot

Great Sea Skyloft Hyrule FieldHUOM! Sivusto sisältää paljon merkitsemättömiä spoilereita! Pelien esittelysivut ja arvostelut ovat kuitenkin kohtuullisen spoiler-vapaita.


Zelda.arkku.net 2006-2012

Ylläpito


Ocarina of Time 3D :: Vinkit ja oppaat

Ocarina of Time 3D:n peruspelissä pätevät samat vinkit ja oppaat kuin alkuperäisessä Ocarina of Timessa. Master Quest -tilassa kaikki vinkit eivät välttämättä toimi.

Epona-hevosen hankkiminen

Ocarina of Timessä Linkin on mahdollista hankkia Epona-hevonen, joka ei kuitenkaan ole pakollinen. Tämän selkeän ja ytimekkään oppaan avulla Eponan hankkiminen sujuu leikiten.

Mene lapsena Lon Lon Ranchille ja puhu Malon-tytölle aitauksessa. Hän opettaa sinulle Epona’s Songin. Poistu, ja palaa paikalle aikuisena. Soita Epona’s Song ja nouse Eponan selkään Hypi aitojen yli saadaksesi rupeita. Igno haastaa sinut 50 rupeesta ratsastuskilpailuun.

Kilpailun aikana paina A-painiketta aina kun vauhtisi alkaa hidastua. Kun voitat, Igno vaatii revanssin, voita hänet siis uudestaan. Hän on toisella kierroksella huomattavasti taitavampi, muttei siltikään kovin vaikea. Voitettuasi Igno sulkee sinut suuressa vihassaam hevosaitaukseen, ota Eponalla vauhtia ja hyppää portin yli! Epona on nyt sinun, onenksi olkoon.

Eponan avulla voit ratsastaa nopeasti ympäri Hyrule Fieldiä ja osallistua Gerudo Fortressissa Horseback Archeryyn (saatuasi jousen ja nuolet), josta yli 1500 pistettä kerättyään saa suuremman nuoliviinin.Magic Beans

Magic beaneja voit ostaa lapsena Zora’s Riveriltä löytyvältä mieheltä. Ensimmäinen maksaa 10 rupiaa, toinen 20 rupiaa, kolmas 30 rupiaa jne. Paikkaan mihin istutat magic beanin on seitsemän vuoden aikana kasvanut kasvi, jonka avulla pääset aikuisena salaisiin paikkoihin. Istutuspaikkoja löytyy ympäri Hyrulea ja tässä on neuvot jokaisen niiden löytämiseen. Jokaisesta istutuspaikasta saa yhden golden skultullan tiputtamalla sen päälle ötököitä.

Kokiri Forest


Kokiri Shopin takana on yksi istutuspaikka. Aikuisena palattuasi saat kasvin avulla rahaa.

Lost Woods


Käänny kahdesti vasemmalle Kokiri Forestista tultuasi ja löydät sieltä yhden istutuspaikan. Aikuisena palatessasi saat oikoreitin pois Lost Woodsista.

Lost Woods


Metsän loppupuolelta löytyy istutuspaikka. Palaa takaisin aikuisena ja löydät kasvin avulla golden skulltulan.

Kakariko Graveyard


Hautausmaan vasemmasta reunasta löytyy istutuspaikka, johon kasvavan kasvin avulla saat piece of heartin. Saman piece of heartin saa myös hookshotin avulla.

Death Mountain


Dodongo’s Cavernin suuaukolla on istutuspaikka. Kasvin avulla saat piece of heartin, mutta sen saat jo lapsena hyppäämällä ylhäältä takavoltin luolan päälle.

Zora’s River


Magic beaneja myyvän tyypin vieressä on istutuspaikka. Aikuisena kasvi vie sinut nopeasti Zora’s Riverin alkupäähän.

Lake Hylia


Laboratorion vieressä on istutuspaikka, johon kasvin istuttamalla pääset kalastuslammelle aikuisena jo ennen Water Templen läpäisyä ja pääset laboratorion katolle, josta löytyy piece of heart, jonka saat myös Scarecrow’s Songilla

Gerudo Valley


Löydät istutuspaikan vesiputouksen alhaalta vesiputouksen läheltä. Kasvin vie sinut vesiputouksen taakse, mistä löytyy piece of heart, mutta sinne pääsee myös tikapuita pitkin.

Death Mountain Crater


Heti warp pointin läheltä löydät istutuspaikan. Kasvin avulla löytää piece of heartin.

Desert Colossus


Spirit Templen sisäänkäynnin läheltä löytyy istutuspaikka. Aikuisena löydät piece of heartin ja golden skulltulan.Sydämenpalat

Löytämällä neljä sydämenpalaa (Piece of Heart) saa yhden sydämen lisää energiamittariisi. Tämän oppaan avulla selviää jokaisen sydämenpalan olinpaikka.

Lapsena


Lost Woods
1. Toista kolme laulua, jotka Skull Kid pyytää sinua soittamaan.
2. Soita Saria’s Song Skull Kidille, joka löytyy heti ensimmäisestä risteyksestä vasemmalle.

Market
3. Läpäise aarrearkkupeli.
4. Etsi yöllä Richard-koiranpentu ja palauta se omistajalleen, joka asuu kujalla.

Kakariko Village
5. Kukkoaitauksen yläpuolella olevasta talosta löytyy yksi sydämenpala lehmän vierestä. Sinne pitää mennä talon ulkopuolelta katolta tiputtautumalla.
6. Löydettyäsi 50 kultaista skultullaa saat palkinnoksi sydämenpalan.

Graveyard
7. Yhden hautakiven alta löytyy piece of heart.
8. Dampen pelistä voi voittaa yhden.

Goron City
9. Heitä tarpeeksi pommeja alhaalta löytyvän patsaan/uurnan sisään.

Zora’s River
10. Soita Song of Storms sammakoille.
11. Vesiputouksen lähellä on yksi sydämenpala, jonka luo pääset kanan avulla.
12. Pelaa ötökänpyydystyspeliä sammakoiden kanssa.
13. Lennä kanan avulla tikapuiden luokse jotka löytyvät joen haarautumiskohdasta vasemmalta, kiipeä tikapuita ylös ja jatka sydämepalan luokse.

Zora’s Domain
14. Sytytä kaikki soihdut, niin vesiputouksen alle ilmestyy aarrearkku, josta löytyy sydämenpala.

Hyrule Field
15. Lake Hylian läheltä löytyy pusikkoja, joiden seasta löytyy onkalo, jonne pääsee pommin avulla. Täältä voit ostaa yhden sydämenpalan.

Lake Hylia
16. Pyydystä ennätyskala ja omistaja antaa sinulle yhden sydämenpalan.

Lon Lon Ranch
17. Tilan perältä löytyy rakennus, josta löydät sydämenpalan laatikoiden takaa.

Thieves’ Hideout
Katolla sisäänkännin yläpuolella. Tämä sydämenpala on ylimääräinen, eikä sitä voi saada käyttämättä huijauskeinoja tai glitchejä.

Aikuisena


Kakariko Village
18. Tuulimyllyn sisältä löytyy yksi sydämenpala. Sinne pääse voitettuasi Dampelta Hookshotin.
19. Mene Longshotilla katonharjalla istuvan miehen tykö ja hän antaa sinulle sydämenpalan.

Graveyard
20. Voita Dampe toisessa kilpailussa.
21. Yksi sydämenpala löytyy korokkeelta, jonne pääset Magic Beanilla tai Hookshotilla.

Hyrule Market
22. Voita Bombchu-kilpailu kolmesti.

Hyrule Field
23. Luoteeseen päin Lon Lon Ranchilta löytyy onkalo, jonne pääsee pommilla. Sieltä löytyy sydämenpala.

Death Mountain
24. Dodongo’s Cavernin päältä löytyy yksi sydämenpala, jonka saa Magic Beanin avulla.

Death Mountain Crater
25. Tulitemppelin warppia vastapäätä on seinä, jossa olevasta kolosta löytyy sydämenpala. Seinää voi kiivetä, ja ylhäältä alas kiipeämällä pääsee sydämenpalan luo.
26. Magic Beanin avulla löydät yhden sydämenpalan.

Zora’s Fountain
27. Erään jäävuoren huipulla.
28. Järven pohjasta löytyy yksi sydämenpala, jonka luokse pääsee rautasaappaiden avulla.

Ice Cavern
30. Jääseinän takana pyörivän jättiläisterän vieressä.

Lake Hylia
31. Laboratorion päällä, jonne pääsee Magic Beanilla tai Scarecrow’s Songilla.
32. Voita kalastuslammelta Gold Fishing Scale ja sukella laboratoriossa kahdeksan metrin syvyyteen, niin tutkija antaa sinulle sydämenpalan.

Gerudo Valley
33. Joen pohjassa arkun sisällä.
34. Vesiputouksen takana. Sinne pääsee Magic Beanilla tai tikapuita pitkin.

Gerudo Fortress
35. Hanki kahdesti vähintään 1000 pistettä jousiammuntakilpailussa.

Desert Colossus
36. Spirit Templen viereisellä Magic Beanilla löytää yhden sydämenpalan.Naamarit

Hyrule Marketissa on Happy Mask Shop -naamiokauppa, jossa voit alkaa myymään naamareita. Homma menee näin: otat kauppiaalta yhden naamarin, menet ja myyt sen jollekin, tulet takaisin ja maksat kauppiaalle naamarin hinnan ja voit pitää itselläsi voitot. Aina kun olet myynyt naamarin, saat uuden naamarin ja tässä ohjeet keille naamarit pitää myydä.

Keaton Mask


Mene Kakariko Villagessa Death Mountainille vievän tien portin vartijan luokse ja puhu hänelle Keaton Maskia naamalla pitäen, niin hän tarjoutuu ostamaan sen sinulta 15 rupeella.

Skull Mask


Mene Lost Woodsiin ja käänny heti ensimmäisestä vasemmalle. Täältä löydät Skull Kidin, joka tarjoutuu ostamaan naamarisi. Teet tällä kaupalla vähän tappiota, mutta se ei haittaa.

Spooky Mask


Mene hautausmaalle päivällä ja löydät sieltä pikkulapsen, joka tahtoo ostaa naamarisi 30 rupeella, koska hänen mielestään se tekee hänestä aivan Dampen näköisen.

Bunny Hood


Kun löydät Hyrule Fieldiltä juoksevan tyypin, juokse hänen perässään niin kauan, että hän väsyy ja istahtaa. Mene hänen luokseen pitäen naamaria päällä ja hän tarjoutuu ostamaan sen. Mies väsyy nopeammin, jos soitat Sun’s Songin pari kertaa.

Mask of Truht


Kun olet myynyt Bunny Hoodin, saat Mask of Truthin, jolla voit mm. puhua Gossip Stoneille. Huomaa myös, että saat käyttää muitakin naamareita, mukaan lukien kolme uutta: Goron Mask, Zora Mask ja Gerudo Mask.Biggoron’s Sword

Biggoron’s Sword on Ocarina of Timen vahvin ja tehokkain miekka, jonka saa pitkän vaihtelusarjan päätteeksi. Giant’s Knifeä ei kannata sekoittaa Biggoron’s Swordiin, vaikka se näyttää täysin samanlaiselta. Giant’s Knife on huonomman takojan tekemä, eikä se kestä mitään vaan katkeaa nopeasti.

Pocket Egg


Mene Kakariko Villagessa kukkoja pitävän tytön luokse ja hän antaa sinulle hoidettavaksi munan. Se kuoriutuu pian ja käytä kukkoa herättääkseesi Talon, joka nukkuu yhdessä Kakariko Villagen taloista. Mene nyt takaisin tytön luo ja näytä hänelle kukkoa. Saat vastineeksi Cojiron, kukon, joka kuului joskus hänen veljelleen.

Cojiro


Mene nyt Lost Woodsiin ja käänny heti ensimmäisestä kohdasta vasemmalle. Täältä löydät tytön veljen ja näytä Cojiroa hänelle, niin saat vastineeksi Odd Mushroomin, joka pitää viedä Kakariko Villageen hänen isoäidilleen.

Odd Mushroom


Vie tämä Kakariko Villagessa sijaitsevan Potion Shopin pitäjälle ja sinun pitää kulkea suht-nopeasti, sillä sieni pilaantuu jos vitkastelet. Jos tiedät oikoreitin, mene Lost Woodsista suoraan Death Mountainille ja sieltä alas Kakarikoon. Vastineeksi saat Odd Potionin.

Odd Potion


Vie tämä takaisin Lost Woodsissa sijaitsevalle tyypille ja hän antaa sinulle sahan.

Poacher’s Saw


Vie saha Gerudo Valleyssa olevalle puusepälle, joka kiittää sinua ja antaa vastineeksi rikkinäisen miekan.

Goron’s Sword


Vie tämä rikkinäinen miekka Death Mountainin päältä löytyvälle Biggoronille, joka kuitenkaan ei pysty korjaamaan miekkaa ennen kuin saa silmätippoja kipeytyneisiin silmiinsä.

Prescription


Saat Biggoronilta reseptin, joka pitää viedä King Zoralle Zora’s Domainiin. Saat häneltä Eyeball Frogin.

Eyeball Frog


Nyt sinun pitää viedä tämä nopeasti Lake Hylialla sijaitsevaan laboratorioon, ja professori valmistaa sinulle silmätippoja.

Eye Drops


Nyt kiirehdi nopeasti takaisin Death Mountainin huipulle ja anna silmätipat Biggoronille. Hänen silmänsä paranevat ja hän lupaa korjata miekan sinulle. Miekan korjaaminen kestää kuitenkin muutaman päivän ja saat Biggoronilta velkakirjan.

Biggoron’s Sword


Nyt odota muutama pävä, tai jos et jaksa odottaa, niin soittelet muutaman kerran Sun’s Songin ja mene takaisin goronin luokse. Näytä velkakirja hänelle, niin saat vihdoin Biggoron’s Swordin, Ocarina of Timen voimakkaimman miekan!Pomotaistelut

Parasitic Armored Arachnid: QUEEN GOHMA


Sijainti: The Great Deku Tree

Aiemmista Zelda-peleistä tuttu olio tekee paluunsa, tällä kertaa pomovihollisen muodossa. Voittaaksesi sen, ammu sitä silmään sen muututtua punaiseksi. Kun Gohma on taintunut, silvo sitä miekallasi. Se palaa tajuihinsa hetken kuluttua ja hyppää takaisin kattoon munimaan. Tuhoa putoavat munat miekallasi. Tuhottuasi ne, Gohma-kuningatar tulee taas alas. Toista, kunnes se kuolee. Muista ottaa Heart Container!

Infernal Dinosaur: KING DODONGO


Sijainti: Dodongo’s Cavern

Tämäkin pomo on jo vanha tuttu. Kun se tulee sinua kohti, se avaa suunsa päästessään riittävän lähelle. Heitä pommi sen suuhun. Dodongo nielaisee sen, pommi räjähtää ja Dodongo menee tajuttomaksi, käy siis hakkaamassa sitä miekallasi. Sen tultua tajuihin se kierii ympäri huonetta, joten väistele. Tämän jälkeen toista pommin suuhun heittämistä kunnes se kuolee. Muista Heart Container!

Bio-Electric Anemone: BARINADE


Sijainti: Inside Jabu Jabu’s Belly

Tämä valtava meduusan kaltainen vihollinen on erittäin hankala ellet tiedä oikeaa strategiaa. Tähtää sen lonkeroita Z-tähtäyksellä ja ammu niitä nopeasti peräjälkeen bumerangillasi. Kun pienet meduusat leijuvat pomohuoneessa, tuhoa ne miekallasi. Kun pikkumeduusat alkavat pyöriä nopeasti Barinaden ympärillä, heitä bumerangi ja toivo, että se osuu itse pomoon, ei pikkumeduusoihin. Osuman jälkeen juokse nopeasti pomon luokse ja silvo sitä miekallasi. Toista (loppuosa) tarvittaessa. Muista Heart Container!

Evil Spirit from Beyond: PHANTOM GANON


Sijainti: Forest Temple

Phantom Ganonilla on kaksi hyökkäystapaa. Ensimmäisessä hän ratsastaa kuvaan, jonka jälkeen hän ratsastaa kahdesta kuvasta ulos. Toinen niistä on vain kuvajainen. Seiso huoneen keskellä, valmiina ampumaan nuoli. Kierrä ympyrää tutkien kuvia. Kun huomaat violettia valoa tulevan yhdestä kuvasta, ammu sitä. Jos osut, se pakenee ja hyökkää uudelleen. Toista. Kolmen kerran jälkeen hän menettää hevosensa. Nyt toisessa vaiheessa hän alkaa heitellä sinua kohti salamoita. Lyö salamaa miekalla lähettääksesi sen takaisin Phantom Ganonia kohti. Se saattaa lyödä uudelleen. Pelaa tennistä kunnes pallo osuu viholliseesi. Nyt on hetkesi antaa sen tuntea miekkasi voima: silvo sitä miekalla. Toista loppuosa tarvittaessa. Muista Heart Container!

Subterranean Lava Dragon: VOLVAGIA


Sijainti: Fire Temple

Tulitemppelin päävihollisena on goronien suuresti pelkäämä lohikäärme Volvagia. Kun se työntää päänsä ulos jostain kolosta, huitaise sitä vasarallasi. Kun se on pökertynyt, huido sitä miekallasi. Sen jälkeen se nousee lentoon. Väistele kiviä, joita se pudottelee. Helpoin tapa on juosta ympäri alueen reunoja, sinne kivet eivät useinkaan putoile. Kun hän tulee alas, kierto alkaa alusta. Toista kunnes se kuolee. Muista Heart Container!

Giant Aquatic Amoeba: MORPHA


Sijainti: Water Temple

Odota alueen reunalla kunnes “lonkero” nousee vedestä. Pysy tuvallisella etäisyydellä, lonkerot yrittävät kaapata sinut. Kun pieni punainen pallo, itse Morpha, ilmestyy, käytä Longshotia siihen vetääksesi sen luoksesi. Silvo miekalla minkä kerkeät. Voit yrittää viedä sen nurkkaan ja silpoa siellä kunnes se kuolee, muussa tapauksessa toista. Muista Heart Container!

Phantom Shadow Beast: BONGO BONGO


Sijainti: Shadow Temple

Pue Hover Bootsit, jotta tärinä ei vaikuta. Ammu käsiä molempia yhdellä nuolella, jotta ne muuttuvat sinisiksi. Avaa Lens of Truth, jotta näet olion “silmän”. Lataa spin attack B-näppäimestä. Silmä alkaa tulla kohti sinua. Kun se on sopivalla etäisyydellä, vapauta spin attack. Olio taintuu. Silvo miekalla. Toista pari kertaa tarvittaessa, kunnes se kuolee. Bongo Bongo myös pudottaa taikapulloja ja nuolia, jotta ne eivät pääse loppumaan. Muista Heart Container!

Sorceress Sisters: TWINROVA


Sijainti: Spirit Temple

Kun Koume tai Kotake ampuu sinua taioillaan, heijasta se Mirror Shieldilläsi siihen noitaan, joka sinua ei ampunut. Toista, kunnes he yhdistyvät Twinrovaksi. Nyt ota Mirror Shieldiisi kolme samaa taikaa (siis kolme tulta tai kolme jäätä). Kun olet saanut kolmannen, voima heijastuu takaisin Twinrovaan. Käy silpomassa sitä miekallasi. Varo ottamasta eri taikoja yhtäaikaisesti! Toista loppuosa tarvittaessa, kunnes Twinrova kuolee. Muista ottaa Heart Container!

Evil King of Gerudo: GANONDORF


Sijainti: Ganon’s Tower

Pelaa tennistä Ganondorfin kanssa samaan tapaan kuin Phantom Ganonin loppuosassa. Kun saat salaman osumaan siihen, se jää leijumaan ilmaan. Ammu nopeasti valonuolella ja käy silpomassa sitä. Mikäli se alkaa luomaan käsiensä päällä mustaa salamapalloa, ammu nopeasti valonuolella tai väistä. Älä yritä kimmoittaa sitä takaisin normaalisti. Jos kuitenkin lataat pyörähdysiskun ja vapautat sen juuri kun isku on osumassa sinuun, pitäisi pallojen kimmota takaisin Ganondorfiin. Toista muutama kerta, kunnes linna alkaa sortua.

GANON


Sijainti: Ganon’s Tower

Viimeisillä voimillaan Ganondorf aikoo tuhota linnan sekä Linkin ja Zeldan sen mukana. Seuraa Zeldaa portaita alas. Voita matkalla vihollisia tarvittaessa. Päästyäsi ulos, se lienee ohi. Palaa vielä raunioille, jolloin valtavaksi Ganon-olioksi muuttunut Ganondorf hyökkää lyöden Master Swordisi sinun ja Zeldan väliin ilmestyneen tulimuurin toiselle puolelle. Ammu Ganonia valonuolella silmiin ja kieri sen jalkojen välistä toiselle puolelle. Hakkaa sen häntää Biggoron’s Swordilla tai Megaton Hammerilla. Toista, kunnes saat jälleen Master Swordisi. Jatka samaan tapaan,
mutta käytä nyt Master Swordia. Mikäli taikuus loppuu valonuolia ammuttaessa, piiloudu patsaan taakse. Kun Ganon murskaa sen, ilmestyy taikapulloja. Mikäli taikuus kuitenkin loppuu, yritä vain livahtaa sen jalkojen välistä hakkaamaan häntää.

Voitit siis jo? Onneksi olkoon, olet läpäissyt The Legend of Zelda: Ocarina of Timen!Pullot

1. Nappaa kolme superkukkoa Lon Lon Ranchilla.

2. Etsi Young Linkinä kukot kukkotytölle, joka on kadottanut ne.

3. Sukella Lake Hylian pohjaan Young Linkinä. Löydät pullon, jossa on kirje Rutolta.

4. Nappaa kaikki Big Poet Hyrule Fieldillä ja myy ne hemmolle, joka asuu Hyrule Castle Townin sisäänkäynnin lähellä. (Adult Link)Nuoliviinit

30 nuolen viini: Saat 30 nuolen viinin jousipyssyn yhteydessä.
40 nuolen viini: Voita Kakariko Villagen Shooting Range.
50 nuolen viini: Kerää yli 1500 pistettä Gerudo Fortressin Horseback Archeryssa (Jousiammunta hevosen selässä).Pommipussit

20 pommin pussi: Löytyy Dodongo’s Cavernista.
30 pommin pussi: Bombchu Bowlingin pääpalkinto Hyrule Castle Townissa.
40 pommin pussi: Pysäytä Goron Cityssa vauhdilla ympäri kaupunkia pyörivä Goron pommilla.Deku Seed -pussit

Deku Seedit ovat ritsan (slingshot) ammuksia ja ne sekoitetaan usein vahingossa Deku Nuteihin.

30 siemenen pussi: Tulee ritsan (slingshot) mukana.
40 siemenen pussi: Mene Lost Woodsissa oikealle. Huomaat puusta roikkuvan oudon objektin. Saat pisteitä ampuessasi sitä. Hanki sata pistettä, niin saat 30 siemenen pussin Deku Scrubilta.
50 siemenen pussi: Saat tämän, kun läpäiset Hyrule Castle Townin Shooting Galleryn täydellisin pistein.Lompakot

Alussa Linkillä on lompakko, johon mahtuu 99 rupeeta. Viemällä 10 Skulltula Tokenia hämähäkkitaloon Kakarikossa, saat 200 rupeen lompakon ja 30 Skulltula Tokenilla 500 rupeeta vetävän.