Uutisia aiheesta:


Uusi Ocarina of Time 3D -traileri täynnä nostalgiaa
Vertailukuvia: Ocarina of Time vs. Ocarina of Time 3D
Fanitekoinen Zelda-elokuva saa teatterinäytöksiä

Great Sea Skyloft Hyrule FieldHUOM! Sivusto sisältää paljon merkitsemättömiä spoilereita! Pelien esittelysivut ja arvostelut ovat kuitenkin kohtuullisen spoiler-vapaita.


Zelda.arkku.net 2006-2012

Ylläpito


Ocarina of Time

Sota on loppunut, ja rauha on palaamassa Hyruleen. Uusi uhka on kuitenkin nousemassa, ja maailman pelastaminen lankeaa kymmenvuotiaan nuorukaisen hartioille. Pelin sankari, Link, lähtee seikkailuun Suuren Deku-puun pyynnöstä estääkseen Ganonia saamasta käsiinsä Triforcea.

Ocarina of Time on lähes kaikin puolin edeltäjiensä kaltainen, mutta suurin ero tehdään pelin grafiikassa ja pelituntumassa. Pelisarja siirtyi OoT:n myötä ensi kertaa 3D:ksi, mikä antoi kehittäjille uusia mahdollisuuksia. Hyrule tuntui aikanaan elävämmältä kuin koskaan, ja juuri 3D:hen siirtymisen vuoksi peli tuntui ottaneen suuren harppauksen muihin sarjan peleihin nähden.

Ocarina of Timeä voi kutsua arvostetuimmaksi peliksi kautta aikain, ollen maailman parhaiten arvosteltu peli; se on myynyt neljänneksi eniten Nintendo 64 —peleistä. Pelin uskomaton arvostelumenestys ilmenee esimerkiksi Metacritic- ja Gamerankings- sivustojen laskemista keskiarvoista, jotka ovat 99 ja 98. Lisäksi peli on menestynyt useissa lukijaäänestyksissä, ollen lähes aina ykköspaikalla. Ocarina of Timestä on tullut pelisarjan kulmakivi, johon aina verrataan sarjan uusia osia. Mikään niistä ei kuitenkaan ole onnistunut ylittämään Ocarina of Timen arvostelumenestystä.

Nintendo suunnitteli Ocarina of Timesta vaikeampaa versiota 64DD-laitteelle, mutta laitteen floppauksen myötä se julkaistiin vasta vuonna 2003 Nintendo GameCubelle emuloituna nimellä Ocarina of Time: Master Quest. Kesällä 2011 OoT:sta julkaistaan uusintaversio Nintendo 3DS -käsikonsolille, Ocarina of Time 3D.