Sisällysluettelo:


Nuoliviinit
Pommipussit
Pullot
Pomotaisteluopas
Piilolaulut

Great Sea Skyloft Hyrule FieldHUOM! Sivusto sisältää paljon merkitsemättömiä spoilereita! Pelien esittelysivut ja arvostelut ovat kuitenkin kohtuullisen spoiler-vapaita.


Zelda.arkku.net 2006-2012

Ylläpito


Majora's Mask :: Vinkit ja oppaat

Nuoliviinit

1. Hanki Clock Townin Shooting Galleryssä yli 46 pistettä, niin saat isomman nuoliviinin.

2. Mene suon Shooting Galleryyn ja hanki 1500 pistettä tai yli, niin saat isomman nuoliviinin.

Nuoliviinit voi hankkia kummassa järjestyksessä tahansa. Ensimmänen laajennus mahdollistaa 40 nuolta, toinen 50.Pommipussit

1. Auta ensimmäisenä päivänä mummoa, joka tulee North Clock Towniin kello 12:00 yöllä, niin pommikauppaan tulee isompi pommipussi. North Clock Towniin kannattaa mennä jo hieman ennen kello 12:00 yöllä. Vaihtoehtoisesti ole auttamatta mummoa, niin Curiosity Shopista voi seuraavana päivänä ostaa isomman pussin. Paikka aukeaa kello 10:00 illalla.

2. Kun ensimmäinen laajennus on hankittu, mene Business Scrubin luokse Mountain Villageen, niin saat isoimman pussin 200 rupeella. Ilman ensimmäistä laajennusta pussi maksaisi 1000 rupeeta, eikä niin isoa lompakkoa voi saada.Pullot

1. Tämän pullon saa väkisinkin, sillä seikkailussa ei pääse eteenpäin jollei tätä ole saanut. Mene Suothern Swampilla Woods of Mysteryyn. Seuraa siellä apinaa Kotaken luokse. Puhu hänelle ja sen jälkeen mene metsästä pois ja mene metsän lähellä olevaan mökkiin. Puhu mökissä olevan Koumen kanssa ja saat häneltä pullon.

2. Voita Goht Snowhead Templessä. Mene Goronien vuorelle (varsinaisen kylän ulkopuolelle), siellä näet luolan, jonka edestä lumi on sulanut. Mene sinne ja puhu siellä olevalle Goronille. Muista olla itse Goron. Häneltä saat Powder Kegiä jolla pitää räjäyttää iso kivenjärkäle paikassa, jossa on vettä. Paikan tunnistaa siitä,että siellä on vauva Goron ja Tingle. Kun kivi on räjäytetty, mene luolan suuaukosta silsälle. Osallistu paikassa Goron-ralliin ja sijoitu ensimmäiseksi, niin voitat pullon.

3. Mene Waterfall Rapidsin majavien luokse Great Bayssa. Tarvitset Hookshotin, jotta pääset ylös ison vesiputouksen lähellä olevia puita pitkin. Kilpaile majavien kanssa ja voita, niin saat niiltä pullon.

4. Mene Romani Ranchille ja auta Romania tuhoamaan haamut eli “ufot”, niin saat häneltä pullon. Kannattaa olla ajoissa paikalla (katso Bomber’s Notebookista Romanin aika). Paikallepääsyyn vaaditaan Powder Keg.

5. Mene viimeisen päivän iltana Ikana Graveyardille ja puhu hautakivien ympärille käveleville luurangoille (Stalchildeille), niin he avaavat haudan. Tipahda kolosta alas ja auta siellä olevaa Dampea kaivamaan maata. Maaplänttejä pitää kaivaa niin kauan, että siltä tulee kolme sinistä liekkiä, josta tulee Big Poe. Voita se, niin ilmestyy arrearkku, jota saa pullon.

6. Mene Mayorin taloon West Clock Townissa. Paikka aukeaa kello 10:00 aamulla. Puhu siellä olevalle keltapukuiselle lihavalle naiselle, joka on Kafein äiti. Saat häneltä Kafei´s Maskin. Sen jälkeen puhu Stock Pot Innin Anjulle kello 2:00 keskipäivän jälkeen, niin hän pyytää tulemaan majatalon keittiöön yöllä kello 11:30. Muista olla siellä ajoissa. Hän antaa keittiössä sinulle kirjeen. Vie se postilaatikkoon ja sen jälkeen odota tai soita toisen päivän iltaan. Mene Laundry Poolilla olevasta ovesta sisälle. Siellä on Kafei, joka antaa Pendant of Memoriesin, vie se Anjulle.

Sen jälkeen taas odota tai soita viimeisen päivän iltaan. Mene taas Laundry Poolin ovesta sisälle. Paikkaan pääsee jo hieman ennenkin iltaa. Tällä kertaa siellä odottelee Curiosity Shopin omistaja. Hän antaa sinulle Keaton Maskin ja Mama´s Letterin, jolla saa pullon hankittua. Vie Mama´s Letter maitobaariin (Milk Bar), joka sijaitsee Stock Pot Innin vieressä. Tarvitset Romani´s Maskin, jotta pääset sisälle. Paikka aukeaa kello 10:00 illalla. Anna kirje Kafein äidille ja saat häneltä pullon. Sinulla pitää olla Kafei´s Mask päällä, kun puhut hänelle.Pomotaistelut

Masked Jungle Warrior: ODOLWA


Sijainti: Woodfall Temple

Odolwa on ensimmäinen pomovihollinen, joka Majora’s Maskissa tulee vastaan. Väistele Odolwan miekkoja. Se alkaa juoksentelemaan ympäri huonetta. Kun se pysähtyy, se kutsuu lentäviä hyönteisiä ja saattaa samalla pudotella kiviä katosta. Kun hyönteiset ilmestyvät, karkota ne seinän viereltä löytyvällä pommikukalla. Kun Odolwa on pysähtynyt, heitä häntä pommilla tai silvo miekalla. Kumpi tahansa hyökkäystapa toimii. Jatka kunnes vihollinen kuolee, ja muista ottaa Heart Container!

Masked Mechanical Monster: GOHT


Sijainti: Snowhead Temple

Vapauta vihollisesi jäästä ampumalla pari tulinuolta. Goht alkaa kieriä eteenpäin renkaan muotoisessa huoneessa tuhoten kaiken tieltään. Muutu Darmaniksi (Goron) ja pyöri hänen perässään. Kun saat piikit käyttöösi, pyöri kohti vihollista tönien häntä piikeillä. Katosta tippuu kiviä, joten varo niitä. Mikäli taikamittari tyhjenee, pyöri vihreiden purkkien päältä saadaksesi sen täydemmäksi. Jatka kunnes Goht ottaa vakavaa vahinkoa ja juoksee seinään. Muista ottaa Heart Container.

Katso myös video-opas

Gargantuan Masked Fish: GYORG


Sijainti: Great Bay Temple

Gyorg pyörii vedessä huoneen keskellä olevan tason ympärillä. Pysyttele tasolla ja ammu Gyorgia nuolilla. Kun Gyorg pyörtyy, muutu Mikau-zoraksi ja käytä Zora shield -taikakilpeä töniessäsi samalla vihollista. Vihollinen herää pian. Palaa tasolle ja toista, kunnes se jakautuu pienemmiksi kaloiksi. Ne on helppo tuhota Zora shieldillä. Muista ottaa Heart Container.

Giant Masked Insect: TWINMOLD


Sijainti: Stone Tower Temple

Ennen tätä taistelua kannattaa olla seuraavat esineet: Giant’s Mask, pullollinen Chateau Romania tai paljon vihreää taikajuomaa. Giant’s Mask muuttaa Linkin jättikokoiseksi, jotta pystyt lyömään näitä jättikokoisia kastematoja, mutta se kuluttaa paljon taikamittaria, mihin tarvitaan Chateau Romani tai vihreät juomat.

Moldien (eli niiden olioiden) heikot kohdat ovat päät ja hännät. Hakkaa niitä miekalla kun olet lyöntietäisyydellä. Mikäli taikamittari joka tapauksessa tyhjenee, yritä käyttää nuolia. Sinun täytyy tuhota molemmat moldit voittaaksesi. Muista ottaa Heart Container.

MAJORA’s MASK

Kun saavut Majora’s Maskin kammioon, naamio herää seinältä. Käytä aluksi bumerangia tai nuolia ampuaksesi naamion takapuolta, jotta se tippuu alas. Käy hakkaamassa sitä miekalla. Toista, kunnes se vaihtaa hyökkäystyyliä. Naamio herättää kaikki neljä pomonaamiota, jotka ampuvat sinua energiapalloilla. Voit ampua pomonaamiot häiritsemästä nuolilla. Majora’s Mask alkaa käyttää laserhyökkäystä. Tunnistat sen siitä, että sen “lonkerot” nousevat naamion reunoille. Heijasta peilikilvellä laser takaisin naamioon kunnes se syttyy palamaan. Älä mene hakkaamaan sitä, vaan toista kunnes se muuttaa muotoaan…

MAJORA’S INCARNATION

Demoni Majora’s Maskin sisällä muuttaa naamion muotoa kasvattaen sille käsivarret ja jalat. Käytä nuolia ampuaksesi sitä jos mahdollista. Pysyttele mahdollisimman keskellä huonetta. Kun se tulee lähellesi, huitaise miekalla. Älä itse mene sen lähelle tai se alkaa ampua energiapalloja. Kun olet osunut miekalla, se kaatuu. Silvo sitä. Toista, kunnes se muuttuu viimeiseen muotoonsa…

MAJORA’S WRATH

Majoran viimeinen muoto. Tässä taistelussa Majora’s Mask kasvaa täysikokoiseksi hirviöksi, jolla on ruoskamaiset lonkerot, joilla se lyö Linkiä. Vain valonuolilla saat sen taintumaan. Kun se on tainnuksissa, juokse silpomaan sitä. Toista. Mikäli sinulla ei ole valonuolia, käytä runsaasti kilpeä (sitä saa käyttää muutenkin) ja yritä päästä hakkaamaan sitä miekalla. Toista kunnes se kuolee.

Onneksi olkoon, peli on nyt läpi! Tee kuitenkin vielä kaikki sivutehtävät, ne ovat Majora’s Maskin parasta antia.Piilolaulut

Pelin edetessä opeteltavien Ocarina-laulujen lisäksi Majora’s Maskissa on kolme salaista laulua, jotka helpottavat pelin pelaamista.

Song of Double Time


Soittamalla jokaisen Song of Timen nuotin kahteen kertaan saat mahdollisuuden siirtyä suoraan seuraavaan kello kuuteen (aamu- tai iltapäivään). Laulua voi käyttää heti, kun on oppinut Song of Timen.

Inverted Song of Time


Soittamalla Song of Timen takaperin aika hidastuu kolmasosaan normaalista. Näin sinulla on enemmän aikaa suorittaa luolasto tai tutkia Terminaa. Tätäkin laulua voi käyttää heti Song of Timen oppimisen jälkeen.

Scarecrow’s Song


West Clock Townissa sijaitsevasta kaupasta löytyvä linnunpelätti antaa sinulle mahdollisuuden luoda oma laulu, joka sisältää kahdeksan nuottia. Soittamalla tämän laulun tietyissä kohdissa Terminaa saat linnunpelätin ilmestymään. Muista kuitenkin, että mikäli käytät Song of Timea, laulu katoaa ja joudut tekemään uuden West Clock Townin linnunpelätin luona.