Great Sea Skyloft Hyrule FieldHUOM! Sivusto sisältää paljon merkitsemättömiä spoilereita! Pelien esittelysivut ja arvostelut ovat kuitenkin kohtuullisen spoiler-vapaita.


Zelda.arkku.net 2006-2012

Ylläpito

Ensimmäinen arvio Skyward Swordista! (päivitetty)

21.10.2011 16:20 / Kirjoittanut: Sam Hanks /

Brittiläinen Official Nintendo Magazine kiusoitteli edellisessä numerossaan arvostelevansa ensimmäisenä The Legend of Zelda: Skyward Sword -pelin. Eilen, 20.10., lehden 75. numero, ja samalla ensimmäinen SS-arvio, näki päivänvalon.

Skyward Sword sai pisteitä 98/100, saman verran mitä kesällä julkaistu Ocarina of Time 3D. Kyseessä on suurin pistemäärä mitä ONM on ikinä antanut. Wiin parhaimpina pidetyt pelit, Super Mario Galaxy, Super Mario Galaxy 2 ja The Legend of Zelda: Twilight Princess, saivat kaikki 97/100, joka kertoo varmasti Skyward Swordin laadusta.

Arvostelun pääkohdat voit kätevästi lukea alla olevasta spoileri-napista.

▪ Arvostelun pääkohdat

■ Skyward Sword sisältää hienostuneimman tavan kertoa klassisen Zelda-tarinan.
■ “Skyward Sword on paras Zelda”
■ Sinetöity maa (Sealed Grounds) on Vangitun (The Imprisoned) reviiriä.
■ Normaalit viholliset muuttuvat vaikeammiksi pelin edetessä.
■ Link pystyy heittämään pommeja kierteellä. Tämä tapahtuu kääntämällä Wii-ohjainta heiton yhteydessä.
■ Haavin käyttäminen on tarkkaa puuhaa. Wii-ohjaimella hosuminen pelästyttää ötökät pois.
■ Sivutehtävissä on tällä kertaa enemmän RPG:n makua. Niihin kuuluu muun muassa tyypillisiä “hanttihommia” sekä nouto- ja pelastustehtäviä.
■ Korkean tason esinepäivitykset vaativat harvinaisempia aarteita materiaaleiksi, joka rohkaisee tutkimaan alueita paremmin.
■ Skyward Sword eroaa aikaisemmista Zeldoista eniten kenties luolastosuunnittelunsa osalta. Outoihin, mutta samalla kiehtoviin, ympäristöihin sijoittuneet luolastot ovat tällä kertaa laajempia kuin aikaisemmin sekä “huoneesta huoneeseen”-kaavaa on vähennetty. Luolastot ovat kuitenkin aika lyhyitä, mutta pelin massiivinen tekemisen määrä korvaa tämän.
■ Bill Trinenin, Nintendon kääntäjän, kommenteista huolimatta Skyward Swordista löytyy välillä “löydä luolaston pääesine, käytä sitä pomoon”-kaava.
■ Peli hoputtaa pelaajaa siirtymään alueelta toiselle jatkuvasti, jotenka tahti on nopea.
■ Vanhoja ja uusia esineitä käytetään paljon puzzleissa, jotka luulit tunteneesi jo ennestään.
■ Skyward Swordin loppua kohden Linkin esinevalikko koostuu pääasiassa kokonaan uusista vehkeistä.
■ Mogma kaivuuhanskojen (Mogma Mitts) avulla Link pystyy kaivautumaan maan alle. Maan alla Link voi löytää salaisia paikkoja, oikoteitä sekä aarteitakin.
■ Jumalattaren kuutiot (Goddess Cube) avaavat Skyloftin taivassaarille uusia aarteita ja reittejä kun niitä iskee Skyward Strike -iskulla. Niitä on erittäin paljon piilotettuna pitkin maankamaraa.
■ Trailereissa esiintynyt Goron on nimeltään Gorko. Gorko on arkeologi ja tutkii maankamaran historiaa.
■ Skyward Sword on graafisesti Wiin parhaimmistoon kuuluva ja pärjää myös tehokonsoleiden peleille.
■ Fi ei ole Navin tapaan tunkeileva tietoineen. Pelaaja voi halutessaan kuitenkin saada tietoa vihollisen heikkouksista ja siihen toimivista taktiikoista. Fi muistuttaa myös miten Link pärjäsi jotakin tiettyä vihollis-tyyppiä vastaan aikaisemmin pelissä.
■ Dowsing-kykyä pystyy päivittämään. Päivityksien jälkeen sen avulla voi löytää sydämiä ja muita hyödyllisiä asioita.
■ Taivaalla lentely on Hyrulen niityillä ratsastamisen sekä merellä purjehtimisen ohella koko Zelda-sarjan hienoimpia elementtejä.
■ Tarina käyttää yhä klassista “sankari pelastaa päivän taikamiekallaan”-kaavaa, mikä tuskin haittaa ketään. Se on suoraviivainen sekä asiallinen eikä yritä olla enempää mitä Zeldoissa on tähän asti totuttu näkemään.
■ Skyward Sword on Zelda-peleistä kaikkein laajin ja täynnä sisältöä. Se on sarjansa sekä koko liike-pelaamisen, ehkä myös koko Nintendon historian, kohokohta.
Jos et kuitenkaan halua spoilaantua liikaa niin tämä sitaatti kertonee tarpeeksi:
Skyward Sword on Zelda-peleistä kaikkein laajin ja täynnä sisältöä. Se on sarjansa sekä koko liike-pelaamisen, ehkä myös koko Nintendon historian, kohokohta.


Päivitys: Tiukoista arvosanoistaan tunnettu Edge on antanut Skyward Swordille täydet pisteet, 10/10. Nintendo-peleistä vain Super Mario 64, The Legend of Zelda: Ocarina of Time ja Super Mario Galaxyt ovat ylttäneet tähän saavutukseen.

Lähde: ZeldaInformer
Kommentit

  1. Kuulostaa loistavalta! Varmasti erinomainen peli, ehkä paras kaikista Zeldoista! Jos voittaa TP:n se kertoo jo paljon. Kiitos ylläpidolle, viestejä on mukava lukea ja niitä ilmestyy hyvään tahtiin! Jatkakaa samaan malliin!!!

    Argorok · 21.10.2011 15:21 · #

  2. RAAAAAHHH!!!!!! Vajaat kolme viikkoa jaljella!

    — Rosyan · 31.10.2011 12:03 · #

Kommentoi


  Viesti täytyy esikatsella ennen lähettämistä.