Great Sea Skyloft Hyrule FieldHUOM! Sivusto sisältää paljon merkitsemättömiä spoilereita! Pelien esittelysivut ja arvostelut ovat kuitenkin kohtuullisen spoiler-vapaita.


Zelda.arkku.net 2006-2012

Ylläpito

Hyrulen synty ja Triforce

Triforce
Ennen elämän alkua ja ennen maailman syntyä Hyrule oli lähes helvetti; tulivuoret peittivät maata ja ilma oli savun sotkemaa. Sitten saapui kolme jumalatarta: Din, voiman jumalatar, Nayru, viisauden jumalatar sekä Farore, rohkeuden jumalatar. Din muokkasi voimakkailla liekihtivillä käsillään maaperästä elinvoimaisen ja ravitsevan, syntyi maa. Nayru levitti viisaudellaan lain hengen maailmaan; hän loi taikuuden sekä tieteen ja antoi luonnolle järjestyksen. Farore taas loi rikkaalla sielullaan Hyrulen monet elämän muodot, jotka noudattaisivat Nayrun lakeja.

Kolme jumalatarta palasivat takaisin taivaisiin ja jättivät jälkeensä pyhän, kultaisen Triforcen, jonka jokaisessa kolmessa osassa on osa tietyn jumalattaren elementistä. Ylimmäisessä palasessa on Dinin voima, vasemmalla alhaalla Nayrun viisaus ja oikealla Faroren rohkeus. Triforce suljettiin Sacred Realmiin, joka on kuin peili sinne astujan sydämestä. Mikäli Sacred Realmiin tulevan sydän on läpeensä paha, on myös Sacred Realm täynnä pahuutta. Mikäli henkilön sydän on puhdas, on Sacred Realm paratiisi. Löydettyään sisäänkäynnin Sacred Realmiin, Hyrulen kuninkaallinen perhe rakensi Temple of Timen suojelemaan sitä. Sacred Realmiin pääsee Temple of Timessä lepäävän Master Swordin kautta, joka estää pahan pääsyn Sacred Realmiin, sillä paha ei voi nostaa Master Swordia paikoiltaan.

Legendan mukaan Triforcen haltija saa toiveensa toteutumaan, mutta vain mikäli hänessä on voiman, rohkeuden ja viisauden suhteet toisiinsa tasapainossa. Triforce hajoaa kolmeen palaseen mikäli joku kellä nämä voimat eivät ole oikeassa tasapainossa koskettaa sitä. Henkilölle itselleen jää se osa Triforcesta, mitä hän eniten tavoittelee ja muut kaksi osaa menevät kohtalon valitsemille henkilöille. Triforcen osan kantajan tunnistaa Triforce-symbolista kädessä.