Uutisia aiheesta:


Yli yhdeksän minuuttia pelikuvaa 3DS:n Zeldasta (Päivitetty 19.4.)
3DS Direct 17.4.: A Link to the Past saa jatkoa
ALttP Virtual Consolessa

Great Sea Skyloft Hyrule FieldHUOM! Sivusto sisältää paljon merkitsemättömiä spoilereita! Pelien esittelysivut ja arvostelut ovat kuitenkin kohtuullisen spoiler-vapaita.


Zelda.arkku.net 2006-2012

Ylläpito


A Link to the Past

A Link to the Pastissa Hyrule on jälleen Ganonin uhan alla. Kauan ennen pelin tapahtumia hän muutti Triforcea kosketettuaan kultaisen maan pimeäksi maaksi. Pysäyttääkseen pahuuden seitsemän tietäjää vangitsivat Ganonin pimeään maahan. Agahnim-velhon onnistuu kerätä seitsemän tietäjän jälkeläiset ja vapauttaa heidän avullaan Ganon vankeudestaan. Linkin tehtäväksi jää tuhota Ganon, jotta tämän ei onnistuisi nousta hallitsemaan myös valon maailmaa.

Edellisen konsoliseikkailu Zelda II:n sivuaskeleen jälkeen peli palaa turvalliseen yläviistosta kuvattuun pelimekaniikkaan. Edellisen osan virheistä oppittiin, mutta myös sen vahvuuksia on säilytetty, sillä taikuuden käyttö ja kaupungit auttavaisine asukkaineen ovat mukana myös ALttP:ssä. Pelissä nähtiin myös monia pelisarjassa sittemmin säilyneitä uudistuksia, kuten neljännessydänten etsiminen ja monitasoiset luolastot. Pelin huomattavin ominaisuus on sen kaksi rinnakkaismaailmaa, pimeän maailma ja valon maailma, joiden välillä Linkin pitää liikkua päästäksensä tavoitteesensa.

A Link to the Pastin kehittämisen aikaan SNES:n pelikasettien koko oli 4 megabittiä, ja ALttp oli ensimmäinen 8 megabitin pelikasettia hyödyntävä peli. Peli olisi vaatinut enemmänkin tallennustilaa laajan maailmansa vuoksi, mutta pakkausmenetelmien sekä pimeän ja valon maailman yhtäläisyyksien ansiosta peli saatiin mahdutettua pienempään tilaan.

A Link to the Pastia myytiin maailmanlaajuisesti yli 4.6 miljoonaa kappaletta, ja oli ensimmäinen yli miljoonan myyntiin yltänyt SNES-peli. Peli pärjäsi hyvin myös arvosteluissa: Arvostettu japanilainen pelilehti Famitsu antoi sille 39/40 pistettä. ALttP oli ensimmäinen tähän pistemäärään yltänyt peli. Game Rankingsin kokoama 11 arvostelun keskiarvo on 94%.